Treball per projectes en l’Àmbit STEM

Pàgina d'inici » Àmbits » Tecnologia » Esther Pintó

Esther Pintó

Anuncis

Professora de l’INS Torre Vicens de Lleida.

Ponència de Tecnologia Disseny de les instal·lacions d’un habitatge“.

foto-perfil-esther

De formació Enginyera Agrònoma (1995) i Doctora en l’esmentada titulació (2003) per la UdL de Lleida. A més, també he realitzat diversos postgraus en l’àmbit de l’economia, les matemàtiques i la Gestió i Direcció d’Entitats Educatives (GEDIOE), tots ells impartits per la UdL. Vaig començat com a tècnica i després com a investigadora en l’IRTA (Institut de Recerca Agroalimentària de Lleida) però des de fa vint anys em dedico a la docència de la tecnologia i les matemàtiques. Actualment coordino el Seminari CTM (Ciència, tecnologia i matemàtica) de les Terres de Lleida. Em vaig formar en ABP quan es va iniciar aquesta formació a les Terres de Lleida. Concretament he realitzat aquestes dues formacions en el treball per projectes:

-L’ús metodològic dels projectes a l’aula de tecnologia. (60h). Curs 2007-2008
-Formació en pràctica reflexiva. Tecnologia. L’ús metodològic dels projectes. Aprofundiment (30h). Curs 2008-2009.

Tot seguit, he realitzat amb els alumnes de l’ESO i del Batxillerat diferents projectes seguint la metodologia ABP. Entre ells cal assenyalar els primers projectes que vaig realitzar que són la preparació d’un viatge a Londres que van portar els alumnes de 4t d’ESO i tot seguit amb aquests mateixos alumnes l’edició de la pàgina web del seu poble. Posteriorment, vaig duu a terme un pla d’acció de mantenir ordenades les eines de l’aula de tecnologia i, aquest el va implementar durant diversos cursos acadèmics tot el Departament de tecnologia amb molt d’èxit. Els cursos següents he implementat diversos ABP’s a l’àrea de tecnologia com són: Dissenya el teu habitatge i Les instal·lacions del teu habitatge ambdós en l’optativa de 4t d’ESO i Treballem els materials i Dissenya el teu habitatge bioclimàtic a la matèria de Tecnologia Industrial de 1r de Batxillerat.

Finalment, esmentar que algun d’aquests projectes i algun altre que he realitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Mollerussa han estat presentats, per exemple, a la MoodleMoot 2008 i en diverses ocasions en les Jornades de Bones Pràctiques Educatives del Pla d’Urgell.

Materials/presentació de la ponència:

ABP, presentació: https://www.slideshare.net/secret/rzbIQFi0qQwzzW

El projecte d’habitatge: https://www.slideshare.net/secret/84WEk43JwY93Gg

Anuncis

1 comentari

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: