Treball per projectes en l’Àmbit STEM

Pàgina d'inici » Àmbits » Interdisciplinars » Rosa Solé i Sara Sánchez

Rosa Solé i Sara Sánchez

Anuncis

Professores de l’Institut Montserrat Colomer, de Sant Esteve de Sesrovires. Xarxa de Competències Bàsiques.

Ponència Interdisciplinars “S’ha escrit un crim“.

Rosa Solé.

soleSóc professora de Biologia i Geologia del cos de professors d’ensenyament secundari. Vaig llicenciar-me en Ciències Biològiques a la UB l’any 1990 i porto 26 anys exercint com a docent.  Actualment i des de la seva fundació, treballo a l’institut Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires al Baix Llobregat Nord ocupant la meva plaça definitiva.

La inquietud com a científica m’ha portat al llarg dels anys a oferir dins l’aula fórmules properes a la ciència i en aquest aspecte he treballat en la determinació i fonamentació del treball pràctic del laboratori i de camp. També m’he format en tècniques de dinàmiques de grup-classe i resolució de conflictes a l’aula amb eines com el coaching per a docents i la mediació escolar.

Recentment, en concret el curs passat, m’he iniciat en la metodologia de treball per projectes, en part per inquietud personal i en part per la posada en marxa des de l’institut del treball per projectes, fruit de la nostra col·laboració com a centre en la Xarxa de Competències Bàsiques i també utilitzant la formació del “Treball per tasques”, des d’on vam crear diferents projectes entre els quals a partir de la meva idea original vam elaborar i posar en pràctica el micro projecte que us presentem: “S’ha escrit un crim” per a 3 d’ESO.

A partir dels bons resultats i de la nostra aposta pels nous aprenentatges basats en aquestes metodologies, enguany hem començat un pla pilot, treballant per projectes durant tot el curs en una franja horària a primer d’ESO. En l’àmbit més personal i com a biòloga, he col·laborat en projectes de preservació de fauna autòctona i estudis de re introducció d’espècies en perill d’extinció en col·laboració amb centres de protecció i reproducció de fauna a nivell nacional (CRARC) i internacional com la Chelonian Research Foundation (USA), amb algunes publicacions dins aquest àmbit.

Presentació de la ponència:

Anuncis

1 comentari

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: